A nagy hőségben egy frissítő birsalmakrémlevest hoztunk nektek!

 

Összetevők (10 adag, általános iskola alsó tagozat)

Mennyiség Mérték Név
700 g birsalma (tisztítva)
16 g méz
20 ml tejszínpótló (növényi)
1,6 g fahéj (egész)
0,8 g szegfűszeg (egész)
1,5 db vaníliarúd
24 g Knorr Maizena kukorica keményitő
15 g cukor
8 g amaránt (pattogatott)
16 g citrom

ELKÉSZÍTÉS

A birsalmát megtisztítjuk a magházát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk és enyhén cukrozott, citromlével, vanília rúddal ízesített kevés vízben puhára főzzük. Ha megpuhult a birs hozzáadjuk az ízlés szerinti fűszer redukciót (fahéj, szegfűszeg főzet) és egyneműsítjük turmixgépben. Ezután újra felforraljuk, hozzáadjuk a mézet és beállítjuk a leves mennyiségét vízzel, illetve a sűrűségét Knorr Maizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével, ha szükséges cukorral és fűszer redukcióval utóízesítjük. Pattogatott amaránttal tálaljuk.