A nagy hőségben egy frissítő birsalmakrémlevest hoztunk nektek!
Összetevők (10 adag, általános iskola alsó tagozat)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
700 | g | birsalma (tisztítva) |
16 | g | méz |
20 | ml | tejszínpótló (növényi) |
1,6 | g | fahéj (egész) |
0,8 | g | szegfűszeg (egész) |
1,5 | db | vaníliarúd |
24 | g | Knorr Maizena kukorica keményitő |
15 | g | cukor |
8 | g | amaránt (pattogatott) |
16 | g | citrom |
ELKÉSZÍTÉS
A birsalmát megtisztítjuk a magházát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk és enyhén cukrozott, citromlével, vanília rúddal ízesített kevés vízben puhára főzzük. Ha megpuhult a birs hozzáadjuk az ízlés szerinti fűszer redukciót (fahéj, szegfűszeg főzet) és egyneműsítjük turmixgépben. Ezután újra felforraljuk, hozzáadjuk a mézet és beállítjuk a leves mennyiségét vízzel, illetve a sűrűségét Knorr Maizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével, ha szükséges cukorral és fűszer redukcióval utóízesítjük. Pattogatott amaránttal tálaljuk.