Hamarosan itt a zöldborsó szezon, próbáljátok ki legújabb receptünket, ami ráadásul allergénmentes is!

 

Összetevők (10 adag, általános iskola alsó tagozat)

Mennyiség Mérték Név
800 g zöldborsó (mirelit)
24 g Liga margarin (tejmentes)
2 g petrezselyemzöld
16 g Knorr Tyúkhúsleves alap
55 g vöröshagyma
20 ml tejszínpótló (növényi)
30 g Knorr Maizena kukorica keményitő
8 g cukor
3 g só, jódozott
1 db retek

ELKÉSZÍTÉS

A mirelit zöldborsót az olvasztott Liga margarinon megfuttatjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöld felét, majd a Knorr Tyúkhúsleves alapból készített ízes főzőlével felengedjük a levesünket, hozzádjuk a karamellizált cukrot, a sót és puhára főzzük. Ha megfőtt a levesünk, akkor a zöldborsót  botmixerrel egyneműsítjük, majd visszahelyezzük a tűzhelyre és a Maizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével besűrítjük. A főzés befejezésekor adjuk hozzá a megmaradt petrezselyemzöldet. Kókusz forgáccsal tálaljuk.