Hamarosan itt a zöldborsó szezon, próbáljátok ki legújabb receptünket, ami ráadásul allergénmentes is!
Összetevők (10 adag, általános iskola alsó tagozat)
Mennyiség | Mérték | Név |
---|---|---|
800 | g | zöldborsó (mirelit) |
24 | g | Liga margarin (tejmentes) |
2 | g | petrezselyemzöld |
16 | g | Knorr Tyúkhúsleves alap |
55 | g | vöröshagyma |
20 | ml | tejszínpótló (növényi) |
30 | g | Knorr Maizena kukorica keményitő |
8 | g | cukor |
3 | g | só, jódozott |
1 | db | retek |
ELKÉSZÍTÉS
A mirelit zöldborsót az olvasztott Liga margarinon megfuttatjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöld felét, majd a Knorr Tyúkhúsleves alapból készített ízes főzőlével felengedjük a levesünket, hozzádjuk a karamellizált cukrot, a sót és puhára főzzük. Ha megfőtt a levesünk, akkor a zöldborsót botmixerrel egyneműsítjük, majd visszahelyezzük a tűzhelyre és a Maizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével besűrítjük. A főzés befejezésekor adjuk hozzá a megmaradt petrezselyemzöldet. Kókusz forgáccsal tálaljuk.