egészséges recept  étel  egészséges  árpagyöngy   rántott   tönkölybúza  bulgur csirkemáj receptek  reform   csirke

A hagyományos rántott csirkemáj mellé most izgalmas gabonákat ajánlunk, mint a bulgur, árpagyöngy és a tönkölybúza. 

 

 

Összetevők (10 adag)

Mennyiség Mérték Név
1,10 kg csirkemáj**
0,25 kg zsemlemorzsa**
0,11 kg tojás (60g/darab)**
0,08 kg búzaliszt (főző, rétes)**
0,40 kg bulgur (búzatöret)**
0,35 kg tönkölybúza**
0,35 kg árpagyöngy**
0,01 kg petrezselyemzöld**
1,00 g só**
5,00 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** 
10,00 g DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** 
0,06 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 
0,40 l HELLMANN'S Ezersziget öntet** 

 

 Elkészítés

A csirkemájakat megmossuk, megtisztítjuk, fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel, és bepanírozzuk őket.
A bepanírozott csirkemájakat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
A májak tetejét is befújjuk, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A gabonákat megfőzzük úgy, hogy megpuhuljanak. 
A finomra vágott petrezselyem zöldet összekeverjük a leszűrt, forró gabonákkal, megsózzuk és ízesítjük  hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
Az így kapott körettel és a HELLMANN's Ezersziget öntettel tálaljuk a rántott csirkemájat.


TIPP:
A gabonaköretbe keverhetünk zöldségeket, finomfűszereket.

Forrás: UnileverFoodSolutions