hagymás sültburgonya  Unilever Food Solutions  sertésszelet  párolt káposzta  káposzta  sertés   burgonya receptek

Egy ízletes és kiadós étel receptjével készült a Konyhás néni, ha még nem volt ötletetek a hétvégére, próbáljátok ki!

 

Összetevők (10 adag)

Mennyiség   Mérték   Név
2,20 kg burgonya**
0,40 kg vöröshagyma**
0,15 kg paradicsom**
3,00 g só**
15,00 g DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg** 
0,90 kg káposzta, fejes**
0,02 l napraforgóolaj**
0,01 kg kristálycukor**
10,00 ml ételecet 10%**
1,00 g só**
1,00 g köménymag**
0,80 kg sertéscomb, -karaj**
15,00 g KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék** 
0,08 l RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék**

Elkészítés

A burgonyákat alaposan megmossuk, megpucoljuk és cikkekre vágjuk.
A megtisztított hagymákból és a paradicsomokból szintén szeleteket vágunk.
A burgonyákat, hagymákat és paradicsomokat összekeverjük és megszórjuk hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL és sóval.
RAMA Combi profival lefújjuk, átkeverjük, mégegyszer lefújjuk és betesszük közepesen meleg sütőbe ahol készre sütjük.
A fejes káposztát vékony metéltre vágjuk.
Forró olajon cukrot karamellizálunk és rátesszük a vágott káposztát.
Ízesítjük sóval, őrölt köménnyel majd megpirítjuk és kis lángon lefedve pároljuk.
Amikor majdnem kész hozzáadjuk az ecetet és alaposan átkeverve készre pároljuk.
A húsból szeleteket vágunk, amiket kiklopfolunk.
A KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel ízesített húsokat RAMA Combi profival befújt tepsire tesszük.
A húsok tetejét is lefújjuk és előmelegített sütőbe téve kb. 190 °C fokon megsütjük.
Tálaláskor a hagymás burgonya mellé tesszük a hússzeleteket és a párolt káposztát.


TIPP:
A RAMA Combi profival befújt köret és a húsok egyaránt elkészíthetőek hagyományos és légkeveréses sütőben is.
A párolt káposzta elkészítésénél ügyeljünk arra, hogy a cukrot csak karamellizáljuk és ne égessük meg!

Forrás: UnileverFoodsolutions